huis perikelen

balcon cracaHad ik het in mijn vorig bericht over ons huis in NL, ga ik het nu over ons huis hier, in Frankrijk hebben. We wonen – met veel plezier- nu al ruim 2,5 jaar in dit mooie grote dorpshuis. Echt een waanzinnig huis, ik hou van de ruimte, de traditionele aspecten en de ligging. Maar ja, aan alles komt een eind, en dus ook aan het wonen in dit huis. We hadden het origineel natuurlijk maar voor één jaar gehuurd, om te kijken of het ons zou bevallen, zo hier in la douce. En bevallen dat doet t. Dus plakten we met instemming van de eigenaar er nog 2 jaar aan vast. We wisten dat hij plannen had het huis te verkopen en dat wil hij dus nu gaan doen. Dat wij het zelf kopen zou een optie kunnen zijn ware het niet dat het moeilijk zal zijn een hypotheek te krijgen met de tattoo shop die nog niet zo heel erg lang geleden van start is gegaan plus dat ondanks dat dit een tof huis is, het toch niet ons “droom huis” is. Time to move on. We hebben nog wel even de tijd voordat we eruit moeten maar ik ben al volop aan het zoeken. Dit alles betekent natuurlijk wel dat we moeten stoppen met de bed and breakfast, in de zomer of misschien daarvoor nog wel gaan we verhuizen en dat is een beetje moeilijk combineren dacht ik zo. Jammer, maar we hebben een hoop lol –en werk- gehad met de gasten, een ervaring rijker met mooie herinneringen. Dat pakken ze niet meer af! Waar we gaan wonen? Geen idee. Het zou leuk zijn als we in het dorp konden blijven maar er staat hier gewoonweg niets geschikts te huur. Wel willen we rond Carcassonne blijven wonen, wel zo praktisch met werk en scholen. Het wordt vast weer een interessante speurtocht, ik houd u op de hoogte!

12 thoughts on “huis perikelen

 1. Hoi Elly,
  Allereerst… fijn dat je weer even blogt en gelijk twee blogjes, ik had niet eens de tijd om op je vorige blog te reageren 😉 Wat ontzettend waardeloos zeg, met jullie huis in Nederland. Een kennis van ons is dat ook eens overkomen, hun huis was binnen een jaar compleet uitgeleefd (zij waren een jaar op wereldreis en verhuurden destijds hun huis).
  Oo… en wat jammer van jullie mooie bed en breakfast, maar jou inschattend heb ik er vertrouwen in dat het vast weer wat moois gaat worden.
  Succes met het zoeken naar een nieuw onderkomen en vriendelijke groetjes.

  Like

 2. Heel veel succes met het zoeken naar een andere woning,jou kennende komt het allemaal weer goed.Een klein kasteeltje of een hutje op de hei jullie hebben het in frankrijk naar jullie zin en daar gaat het om! groetjes

  Like

 3. Hai Elly en Jo,
  Heb het vorige bericht paar keer gelezen, kan het nog niet geloven. Zit je zelf als god in Frankrijk, doen ze thuis echt alles wat god verboden heeft! Unbelievable.
  Jammer dat jullie weggaan uit dit memorabele huis in Frankrijk, maar er komt vast wel weer iets creatiefs en moois uit, dat is jullie pad. Veel succes met de huur/verhuur, koop/verkoop! Groetjes aan de kids! Liefs, Jolanda

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s