Bonjour!

DSC06496Het is té lang geleden dat ik geschreven heb, ik weet het. Ik heb er geen excuses voor, wel een hoop verklaringen; allereerst dat het leven zijn gang gaat, met alles wat daarbij hoort; werk, kinderen, scholen en vooral: (nog steeds) genieten. De bed and breakfast draait weer op volle toeren, de eerste gasten zijn alweer geweest en de volgende staan alweer praktisch op de stoep, geen teleurstellingen op dit gebied. De kringloop/brocante hebben we overgedaan aan een gepensioneerde man hier in het dorp, Ik vond het superleuk om te doen maar Johann zijn hart ligt toch meer bij het tatoeëren en it takes two to tango dus hebben we samen besloten wederom een tattoo shop te openen in hartje Carcassonne. Ook financieel was dit verstandiger, de brocante had nog een paar maandjes opstart nodig voordat we daar voldoende inkomsten van hadden kunnen trekken en die tijd hadden we financieel niet. De tatoeages daarentegen liepen zo goed dat het in huis dagelijks erg druk werd met tattoo klanten en B&B gasten, we hielden niet veel privé meer over. Knoop dus maar doorgehakt. De eerste belasting aanslagen hebben we binnen en we voelen ons nu echt gesetteld. Lullig, belasting betalen maar het geeft ook wel een gevoel van echt hier wonen. Misschien raar maar ik voel me  nu niet meer schuldig als ik kinderbijslag en huursubsidie aanvraag. Na meer dan 7 maanden wachten, bellen, bezoeken en nog eens bezoeken  is nu dan ook eindelijk onze carte vitale (ziekenfonds kaart) onderweg. Een hele opluchting want zonder deze kaart moet je alle dokter, tandarts, medicijnen en specialisten kosten zelf betalen. Niet zo’n probleem voor een hoestdrankje maar een bezoek aan een cardioloog kan dan toch aardig in de papieren gaan lopen. U begrijpt: het is nog steeds geen veDSC06264-bewerkttpot bij ons maar we zijn op de goede weg. Johann is sinds februari permanent bij ons en heeft daar geen seconde spijt van. Wij overigens ook niet Knipogende emoticon We genieten van ons leven hier, zoeken en vinden manieren om te genieten zoals rivierkreeftjes vangen met de kinderen in een verborgen, door de romeinen aangelegd meertje, urenlange wandelingen door de montagne noire met je blote voeten door een beekje, rommelmarktjes bezoeken (leuke kinderkleding voor weinig geld!) verlaten goudmijnen ontdekkengolddigger s, poker avondjes bij ons thuis met vrienden en gruwelijk lekkere  cassoulet eten bij weer andere vrienden thuis, de geuren van kamperfoelie, jasmijn en vers stokbrood, kersen plukken en jam van maken, een trip naar Amsterdam met 8 dorpsbewoners  ( Geweldig als toerist met toeristen naar je vaderland!) het allereerste bezoek van dochter met man en -klein- kinderen aan ons… Gouden herinneringen, stuk voor stuk. U leest het: de familie Schuurman heeft het naar hun zin. Het gaat gewoon goed en we hebben er geen spijt van!

14 thoughts on “Bonjour!

 1. gelukkig weer een mooi verslag ik miste de leuke verhalen maar snap het dat je het erg druk hebt,blij dat jullie het daar naar jullie zin hebben en alles lkkr zijn draai heeft gevonden. veel succes met de tattooshop en de b&b.Kijk weer uit naar het volgende verhaal!! groetjes marijk.
  .

  Like

  • Hebben we over nagedacht maar de brocante ligt te ver uit de bebouwde kom om een goede aanloop te krijgen voor tattoos plus het pand was niet geschikt, er zou teveel verbouwd moeten worden om volgens de normen te kunnen werken. Bedankt voor het meedenken! 😉

   Like

 2. Proficiat! Een voorbeeld zijn jullie voor doorzettingsvermogen, flexibiliteit, aanpassingsvermogen, het vermogen om je in te willen en kunnen leven in je omgeving, et cetera et cetera. Geniet en heb het goed met elkaar. Veel groeten!

  Like

 3. Wat mooi om te lezen dit. Een normaal leven met veel extra’s waar jullie heel hard aan gewerkt hebben om het te laten slagen. Hierboven kwam Loesje al met een mooi idee maar dat zou wel niet gegaan zijn? Hoe is het eigenlijk met de opdrachten om te fotograferen want daar was jij toch ook mee bezig?

  De mooie drukke tijd staat weer voor de deur, hoop toch nog eens wat te lezen hier.
  Groetjes Debby

  Like

 4. Hé Elly, fijn om te lezen dat het jullie daar nog steeds zo goed bevalt. En… geweldig dat Johann niet meer heen en weer Nederland/Frankrijk hoeft. Succes met jullie nieuwe tattoo-shop in hartje Carcassonne (mooi oud centrum) en een hele vriendelijke groet,
  Cilia

  Like

 5. Hoi, net artikel gelezen en kunnen er onszelf in herkennen. Het is altijd leuk als de zaken goed gaan, maar meestal gaat dit gepaard met privématig minder tijd om met je partner door te brengen. Doorzetten is echter de boodschap, want niet iedereen durft deze stap te zetten; Veel succes met de tattooshop en de B&B!

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s