Schandalig!

country girls sSchandalig dat ik al zolang niets heb geschreven, ik weet het. Sorry, het spijt me, excuses. Ik probeerde het wel, maar het werd me niet gegund, de tijd. Terwijl ik zoveel te vertellen heb! Laten we bij het begin beginnen.

School: Het eerste schooljaar voor de kinderen in Frankrijk zit erop. Hoe is het verlopen? Wel, Dèmi gaat als een speer. Babbelt honderduit in het Frans met schoolkinderen en vriendinnetjes in het dorp. Zonder Nederlands accent volgens de locals. Is dat wat. Zoë zou eigenlijk naar het middelbaar moeten omdat ze 11 jaar is maar in overleg met meester en school psychologe mag ze nog een jaartje op de dorpsschool blijven, om haar Frans te perfectioneren. Daarna gaat ze naar een SEGPA klas in Carcassonne (speciale klas binnen een reguliere middelbare school voor kids met leermoeilijkheden). Joëlle is van school veranderd. I.p.v. het college in de bergen mag ze nu naar het lyceum in Carcassonne. Ze is wel gewoon over, en gaat nu een meer op kunst gerichte opleiding doen omdat ze aspiraties heeft te gaan tatoeëren in de toekomst. Ik ben zo super trots op mijn meiden! – Leuke anekdote: Een paar weken geleden maakten Zoë & Dèmi ruzie met elkaar. Niets abnormaals ware het niet dat ze dit in het Frans deden! Ik lag helemaal in een deuk!-

Werk & Inkomsten:  Helaas kun je zonder geld niet leven en dus hebben we onze hersentjes laten kraken hoe we een bestaan konden op bouwen hier in La Douce. motorverhuur La Forge zuid frankrijkWe kwamen op het briljante idee om een B&B te beginnen. Wel, dat idee is boven verwachting van de grond gekomen. En hoe! In dit eerste seizoen hebben we kei hard gewerkt, heel veel gasten gehad uit alle windstreken. We hebben gehold en gevlogen maar vooral gelachen, gegeten, muziek gemaakt en gepraat. We zijn  heel veel wijzer geworden en hebben veel verhalen gehoord. We zijn bezig met het investeren van nog meer mogelijkheden in de B&B zoals het verhuren van fietsen en heuse American chopper classic motoren. Wat is dit leuk zeg dit hadden we nooit verwacht! Wat ook super is, is dat er al verschillende mensen uit het dorp en gasten van onze B&B een tattoo hebben laten zetten. Ook alweer boven verwachting! We zijn er nog niet helemaal qua inkomsten zodat Jo ook hier definitief kan blijven, maar het eind is in zicht!

De Fransen: Na bijna een jaar hier en door het veel ontvangen van Fransen in de B&B kan ik gerust een mening vormen over de Fransen in het algemeen. Ik vind ze bescheiden, geïnteresseerd en vriendelijk. Het is een genot om ze aan tafel te hebben tijdens het eten; ze generen zich totaal niet om lekker voor de tweede keer op te scheppen en tijdens het koken bij je in de pannen te komen kijken. Ze zijn complimenteus en beleefd, maar schromen niet hun eigen mening kenbaar te maken. Ze zijn in voor een goed gesprek en een goed glas whisky. Laatst hadden we Fransen die ons iets  te roken aanboden, ze voelden zich blijkbaar heel erg thuis bij die Hollanders. Knipogende emoticon 

Verder is de zomer een erg leuk seizoen hier in Zuid Frankrijk. Overal rondom ons worden dorpsfeesten gegeven met barbecues en rosé pompelmoes. dorpsfeest villardonnel 2013 sEr zijn muziekfestivals in Carcassonne en dag tripjes naar het strand. Het is een komen en gaan van gasten en familie en de kids liggen meer in het zwembad dan dat ze droog zijn. Al met al vliegt de zomervakantie voorbij, voor we het weten is het alweer voorbij al is de zomer hier echt de zomer, zoals ik hem als kind herinnerde; lang, warm en leuk!

21 thoughts on “Schandalig!

 1. Het blogje maakt heel veel goed na lange tijd weg geweest te zijn hier in blogland.
  Wat leuk dat uit het dorp ook een tattoo hebben laten zetten, erg apart als ik het zo moet geloven dat de fransen daar niet aan doen;-)
  Geweldig dat je kinderen het zo goed doen. Dat geeft in ieder geval al een super gevoel.

  Fijn om te lezen dat het zo goed gaat!

  Like

 2. Het is je vergeven! Fijn om weer wat te lezen over jullie Frankrijk avonturen.Het is helemaal fijn om te lezen dat het met iedereen goed gaat! Groetjes, Patrick en Paola

  Like

 3. geen wonder dat jij tijd tekort komt”je bent net een bezige bij!!!!!.B&B, je gezin,de franse feesten lkkr eten koken, ect .hartstikke leuk voor jullie.fijn dat de meiden het naar hun zin hebben.geniet ervan. ps het is altijd leuk om jouw blog te lezen. groetjes.

  Like

 4. Fijn, El, dat het goed gaat met de meiden, dat is toch het belangrijkste, maar zo te lezen gaat het met de rest ook als een speer, heerlijk, ik gun het jullie van harte.
  Ai, met die motoren, ik zal Niek maar niet inseinen. (grapje, ik heb het al verteld)
  Hart. groeten,
  Betty

  Like

  • Goed he? We kwamen tot de ontdekking dat er in heel de streek Carcassonne geen motoren te huur zijn dus zagen een gat in de markt! Leuk voor de mensen die een weekendje met het vliegtuig komen, lekker toeren op de motor, en weer terug gaan.

   Like

 5. Wat heerlijk om te lezen dat het allemaal zo goed gaat met jullie allemaal.
  Je mag trots zijn op je hele gezin, wat hebben jullie er keihard voor gewerkt!
  Wij vertrekken over 3 weken voor een soortgelijk avontuur………Kids zijn ingeschreven op school, Thomas wordt volgende week 11 maar gaat ook eerst nog jaartje naar de basisschool en Marit heeft een test gedaan en mag instromen in 4-eme op het College, na haar brugklasjaar HAVO/VWO in Nederland. Ze krijgen van externe leerkrachten dan bijles frans op school, allemaal top geregeld! Ik ga ook een blog bijhouden, dus als je het leuk vindt……… http://www.hetfranseleven.blogspot.nl. Er staat nu nog niet zoveel op, moet het nog een beetje uitproberen en leren……..

  Like

 6. hey lieverds,
  fijn om te horen hoe goed jullie het allemaal doen daar in La France!!
  blij dat jullie je draai hebben gevonden. lijk me ook een hele mooie streek om daar te toeren.
  nou mensen tot horens of lezens mss.
  dikke kus van mij

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s