Be my guest!

b&b la forge koffieU vraagt zich vast af hoe het nou gegaan is met de eerste gasten in onze B&B. Of misschien ook niet, maar ik vertel het toch maar eventjes. Wel aanvankelijk was het de bedoeling me te richten op Nederlands volk. Wel zo handig,dacht ik,  gezien ik de Franse taal nog niet zo machtig ben dat ik een avondvullende conversatie zou aan kunnen. Echter, in mijn overmoedigheid mijn B&B site aan te melden bij deze en gene vakantie sites kwam ik terecht op wat sites die mijn aanmelding spontaan vertalen in een taaltje of 40, met als gevolg: boekingen. Mooi natuurlijk, heel mooi, maar. De Fransen zien La Forge schijnbaar ook wel zitten. En de Spanjaarden, de Italianen, Duitsers en de Engelsen. Zo kwam het dat de meeste gasten die al geweest zijn Fransen waren. Nou moet ik u eerlijk bekennen dat ik bij die boekingen toch wel een lichte aanval van schijterigheid kreeg. Op het punt heb gestaan die boekingen te annuleren. Ietwat in de stress schoot. Mezelf toch maar bij elkaar geraapt heb en de mensen heb laten komen. Natuurlijk. En ik ben blij toe. Want. Het was gewoon heel erg leuk en leerzaam. De eerste was een oudere man, alleen. Die zo mogelijk nog verlegener was als ik. Hij kwam, sliep, ontbeet en was weer weg. Toen een koppel zeer gezellige Duitsers, daarna een Frans/Afrikaans koppel, Hij een Chef Gerant, zij een gezellige Afrikaanse mama, hele lieve spontane mensen. Bleven ook mee eten wat wel spannend was gezien het beroep van meneer maar de pannen en borden gingen schoon leeg en mijn keuken werd na inspectie helemaal goed gekeurd. Voilà. Onverwachts kwam een dag later een last minute boeking van een jong Frans militair stel die een bruiloft in de buurt hadden, super leuke mensen. De kop is eraf zullen we maar zeggen en al is het best wel zwaar zo in je eentje, ik heb er geen spijt van en ben achteraf blij dat er allerlei pluimage over de vloer komt, goed voor mijn talen en leuk voor de ervaringen!

33 thoughts on “Be my guest!

 1. Geweldig ! Jij bent volgens mij ook echt het type om een B&B te hebben, spontaan, gastvrij en actief !! Succes verder, het seizoen gaat beginnen….

  Like

 2. Wat een lef. Goed van je dat je gewoon doorgezet hebt. En voor die tijd is alles erger dan dat het in werkelijkheid is. En natuurlijk kan ik je niet persoonlijk, maar na lange tijd je gelezen te hebben wist ik dat het wel goed zou komen en dat je het kon.

  Dat er nog veel leuke, gezellig gasten mogen komen uit alle uithoeken van de wereld.

  Like

 3. Dapper hoor!
  Mocht je op een gegeven moment met de mond vol tanden staan, dan kun je het met de Fransen altijd nog over la cuisine hebben. Daar lullen ze uren over vol. En als je bepaalde woorden dan niet snap is er altijd een attenterik die het op haar/zijn lichaam aanwijst…

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s