Alleen

Vanmorgen vertrokken man en zoonlief als laatste in de rij van DSC07642-bewerktfamilie, vrienden en B&B gasten weer “huiswaarts”. Kinderen zijn naar school en zo ben ik voor het het eerst in ruim 2 weken weer even helemaal alleen. Lekker. T is ook wel even wennen na 7 maanden leven in een stil coconnetje met hier en daar een logeetje naar de drukte van afgelopen weken. Maar eerlijk is eerlijk: Ik heb ervan genoten! ‘S morgens vroeg verse stokbroodjes en croissantjes halen en de ontbijttafel dekken, wachten op de eerste échte’ B&B gasten en dan met die mensen gesprekken voeren in een mengeling van drie talen omdat je hoofd vol Frans zit en Duits dan even heel onwennig is. Kwam gelukkig helemaal goed na een uurtje of wat, maar moet hilarisch hebben geklonken. Gasten die spontaan besloten de twee dagen gezellig mee te blijven eten zodat ik voor het eerst in mijn leven voor vreemden heb mogen koken. Geweldig! De borden waren schoon leeg, dus dat zie ik dan maar als een complimentje. Verder waren onze vrienden Paola en Patrick op bezoek, even een weekje bijkletsen,lachen, een uitje hier en daar en een wijntje/ biertje of twee.. Knipogende emoticonGisterenavond de Engelse eigenaar en zijn vrouw over de vloer gehad voor een etentje, werd een gezellig latertje. 

DSC08384 Er zijn paas eieren gezocht op een heus wijnchateau, DSC08344onze kids aangemoedigd bij de jaarlijkse sportdag, DSC08361regenbogen gespot boven Mazamet, DSC08427tafels geschuurd en geverfd en geverfd en geverfd en opnieuw geverfd, want Franse verf lijkt wel heel anders te zijn… Verraste emoticonDSC08439En manlief heeft een gruwelijk tof pannenrek voor me gefabriceerd van een oud chateau raam voor boven mijn keuken blok. Eindelijk een plekkie voor mijn oude bakblikken!

Dus. Ik ben happy, manlief wat minder want die wilde helemaal niet meer terug na afgelopen woensdag met 18 graden in de tuin hier te hebben vertoefd maar er mot brood op de plank. Soit.

Morgen komt mijn moeder gezellig een weekendje, even over de markt in Carcassonne, een vide greniertje hier en daar, een kaasje, wijntje en vast een hoop slap ouwe h**ren.

18 thoughts on “Alleen

 1. En voor je verjaardag een cadeautje kopen want jij bent morgen jarig hé.Misschien een terrasje pakken als het lekker weer is want jij ben tenslotte jarig en daar hoort gebak en koffie bij .Je weet ik drink niet !!!Heb er zin in en zie je morgen liefs ma xxx

  Like

 2. Ah… Ben morgenvroeg ook op de airport Pays Cathares, zoon, vrouw en kleinzoontje ophalen; misschien herkennen we elkaar wel 🙂

  Fijne verjaardag in elk geval, je eerste in La Douce France toch?

  Groetjes,
  Kit Zuidema.

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s