Dipje!

Rennes les bains L(5)We waren er helemaal klaar voor. Zelfs ik, die niet graag publiekelijk in zwem-outfit word gespot, had mijn zwarte badpak uit de mottenballen gevist en fanatiek onder mijn winterkleding aangedaan met in het vooruitzicht heerlijk in een natuurlijk bronwater bad van een graadje of 38 te poedelen midden in de vrije natuur. We waren er speciaal vroeg voor opgestaan op deze normaal luie uitslaapzondag in februari. De kids stonden te popelen, zomaar op een zondag in een bron rond spetteren, dat hadden ze nog nooit beleefd. Zelfs het vooruitzicht dat er wel eens een blote hippie dezelfde plannen voor vandaag kon hebben joeg het grut geen schrik aan. Monter reden we richting het dorp wRennes les bains L(13)aar deze pret te beleven viel: Rennes Les Bains. Het weer was goed, droog met zon, al was de wind wat frisjes. Er werd gezongen in de auto, spelletjes gedaan, de stemming was opperbest. Na een krap uurtje doemde aan de rechterkant van de weg, vlak voor het dorp een gebouwtje op, en ik maande mijn echtgenoot tot stoppen; Hier is een bron! Met piepende remmen kwam onze koets tot stilstand en 4 happy People spurtte naar de ingang…. Rennes les bains L(1) Dommage…. deze bron was niet in gebruik…tenzij je het prettig vond tussen de dode bladeren en spinraggen een droog modderbadje wenste te nuttigen? Dacht t niet.

Rennes les bains L(2)

Vol goede moed reden we verder. In het dorpscentrum werd de auto geparkeerd, de sporttas met handdoeken over de sterke schouder van echtgenoot gegooid en de zoektocht naar de bronnen was begonnen. We liepen lieflijke straatjes in, even lieflijke straatjes weer uit. We namen bochten en bochtjes, passeerden de rivier links en rechts, zagen kranenRennes les bains L(4) en baden van allerlei koud water pluimage, maar al wat we niet zagen waren vrolijk spetterende blote hippies in hun zondagmiddag bad ritueel. Potver. Misschien liggen de bronnen net buiten het dorp?” Opperde ik tegen echtgenoot, die daarop direct  aanstalten maakte naar de auto. We reden het dorp door, uit en weer in. Gingen een weggetje op, en ook weer af. Reden bijna tot Bucharach, maar 8 km verder was niet wat we verstonden onder een eindje buiten het dorp. Het eens zo vrolijk humeur daalde aanzienlijk. Terug naar Rennes Les Bains. Eerst maar wat te happen want de maagjes kregen in de gaten dat t lunchtijd werd. In het plaatselijk kruideniertje werden er brood pizzaatjes gescoord en blikjes limonade voor de kids. ( Dacht ik, totdat Zoë melde dat deze limonade wel een heel gek smaakje had, en dus bier bleek te zijn, volgende keer toch maar weer de bril op mijn neus zetten als ik winkel…) Dus. Na ons gelaafd te hebben besloten we te kijken of er een dorpsbewoner op straat liep die niet aan de 3 uur durende zondag dis zat zodat we konden vragen waar de bronnen zich bevonden. Zo gezegd, zo gedaan. Na even rond te toeren in het dorp met hier Rennes les bains L(11)

en daar Rennes les bains L(7)een foto momentje

zagen we twee dames lopen. Beleefd vroegen we naar de bronnen. Verbaasd kregen we antwoord. De bronnen? Die zijn nu niet open… Dan moeten jullie in de lente terug komen, dan kun je erin! Nou ja zeg! Waarom wist ik dat niet?? Omdat deze muts het eigenlijk erg  normaal had gevonden om in de winter in een warmwater bron te gaan zitten. Nou ja, Gelukkig is Rennes Les Bains een heel leuk dorp, heel Frans, veel kleurtjes, dus helemaal voor niets zijn we niet geweest.Maar wat nu? Mijn badpak zat niet echt comfortabel onder mijn kleding, en langs de weg een bosje opzoeken voor een kleine boodschap was ook een heel gedoe. We reden het dorp uit en namen de weg richting Bucharach dan maar, het dorp waar een maandje of twee geleden aliëns zouden landen toen de wereld zou vergaan. We moesten toch wat verzinnen om de teleurstelling van de kinderen wat te verlichten. Op een tweesprong konden we kiezen: Werd het Bucharach of toch maar Rennes Le Chateau? Want ligt daar niet een verborgen schat en hoogstwaarschijnlijk de heilige graal verborgen?

Rennes les bains L(10)

12 thoughts on “Dipje!

 1. Dag Elly,
  Jammer dat je het níet vond! Langs de rivier het dorp in of uit, denk 300 m, kun je een brug – een blauwe als ik het me goed herinner – over, linksaf loop je langs de overkant over een paadje, ook weer zo’n 300 m ongeveer en dan zie je links aan e overkant het warme water uit de muur plonzen, als de hippies het nog niet verraden hebben. De weg loopt er bovenlangs maar heb je geen last van. Er zijn 2 soort warme badjes waar je op de rotsen kunt zitten, je moet wel even steentje springen om aan de overkant te komen en ik weet niet hoe vol dat riviertje nu staat. Succes voor de volgende keer 🙂 ( en niet doorvertellen hoor, anders wordt het te druk daar!)! Groetjes,
  Kit.

  Like

 2. Zoals je weet wist mijn Lief wel te badderen, die 21ste december 2012, midden in Rennes des Bains. Je genoemde hippies hadden in de rivier een warm-water bron gevonden, er tussen stenen een zeiltje in gelegd en ja hoor, openbaar badderen… Maar dat zeiltje zal wel weggespoeld zijn na een regenbui of keurig opgeruimd na het vertrek van die verdwaalde zielen…

  Like

 3. Pingback: Rennes Les Bains | La Forge

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s