Vroem Vroem!

auto invoeren frankrijk

het oude barreltje waar Jo in Nederland mee rond tufte had de geest gegeven. Niet handig, want om van en naar het vliegveld te komen is het toch wel makkelijk een paar wielen te bezitten, hoe summier dan ook. Reparatie was geen optie, dat zou meer gaan kosten dan dat het wrakje nog waard was, naar de sloop ermee dus. Na wikken en wegen besloten we te gaan kijken voor een nieuw barreltje in Frankrijk, wel zo handig, daar wonen we en onze andere auto in Frankrijk staat nog op Nederlands kenteken, die zou dus mee terug gaan naar Nederland en de nieuwe zou dan Franse platen hebben en geschikt zijn om mee rond te tuffen in Frankrijk. (lees: geen wegenbelasting in Frankrijk, scheelt zo’n 114 euro per maand). Kunt u nog volgen? Vol goede moed stapten we afgelopen maandag in onze auto op zoek naar autobedrijven die tweedehands auto’s verkopen. Het weekend had Jo al gespendeerd op le boncoin –soort Franse marktplaats- maar was niet veel van onze gading tegen gekomen, de auto’s die in aanmerking kwamen hadden way te veel kilometers gedaan,of er groeide onkruid uit de ruitenwissers, zo lang stonden ze al stil. Plus dat mijn telefonische Franse taal barrière mij parten speelde; reageren op een advertentie via de telefoon, ik voorzag allerlei hilarische misverstanden, veel tijdsverlies en uiteindelijk geen auto. Op naar Carcassonne dus. Hoe we ook reden en keken: Geen autobedrijfjes met tweedehands goedkope auto’s. Wel onderdelen, zat onderdelen. Ook mooie tweedehands auto’s echt prachtig, maar zo’n 10.000 euro boven ons magere budget. Met het schaamrood op de kaken vertelde ik verkopers wat ons budget was. Ik werd nog net niet uitgelachen, zo beleefd zijn ze wel, die Fransen. Teleurgesteld gingen we naar huis. Wat nu. We besloten toch maar een auto in Nederland te halen en die dan maar te gaan invoeren. Dus. Jo weer op marktplaats andwhatdoyouknow! Precies dezelfde auto die we al hebben en waar we zo tevreden mee zijn maar met 100.000 km minder op de teller en een jaartje jonger voor 1250 euro. Goedgekeurd tot januari 2014. HA! Gelijk bellen en reserveren. Vanochtend heeft ie m opgehaald, en er nog eens 250 euro vanaf gekregen.  Nu stap 2….. invoeren! Ik houd u op de hoogte!

2 thoughts on “Vroem Vroem!

 1. Wij hebben inmiddels al 3x een auto in NL gekocht voor buren, vrienden en kennissen in Frankrijk.
  In Frankrijk is het aanbod veel kleiner en de prijzen veel hoger voor 2e hands auto’s.
  Het uit- en invoeren gaat meestal zonder problemen. Wat belangrijk is, is dat je een formulier van
  de fabriek hebt/opvraagt met daarop de officiele Pk’s van de auto. Bij het RDW kan je een uitvoeringskenteken krijgen(kopen), voor ongeveer 130 euro. Je moet dan binnen 10 dagen het land uit zijn met de auto. Je krijgt hiervoor speciale kentekenplaten en je auto is die dagen verzekerd. In Frankrijk moet je dan ook weer naar een soort RDW, daar wordt dan de invoer geregeld.
  Succes ermee.

  Ps. Wij hebben het steeds nog als ‘vriendendienst’ gedaan, maar volgens onze buurvrouw daar zou het goede handel zijn!! Dus als jullie er nog een inkomstenbron bij zoeken??

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s