Hindernissen…

DSC04853

Terwijl er op tv een ( hopelijk) leuke, vrolijke uitzending over mij en mijn gezin is geweest, voel ik mij momenteel eigenlijk helemaal niet leuk en vrolijk. Vorige week hebben wij namelijk te horen gekregen dat onze Zoë toch al snel geopereerd moet worden aan haar hartje. De tweede week van januari al. Dit betekent praktisch een hoop geregel, vrij vragen van school voor de drie meiden, naar Nederland reizen met de auto, want ze mag vlak na de operatie niet vliegen. Geestelijk betekent deze operatie stress, veel angst en zorgen.  Als klap op de vuurpijl konden we de dag na dit bericht een gemaakte investering afschrijven, geld wat we hard nodig hadden om onze volledige emigratie te kunnen bekostigen. Dan zakt de moed op alle fronten toch wel even in je schoenen. De angst en zorgen om je kind, dat vreet. De toekomst van het wonen in dit mooie land, op losse schroeven. Wat nu. Deze berichten krijg je op het moment dat je man 1238 km weg is, da’s niet tof. Maar donderdag was hij er, en we  hebben het hele weekend  gepraat, gehuild,(ikke) en geredeneerd. Onze grootste zorg is niet weg, de zorg om Zoë, maar daar kunnen we nu even niets aan veranderen, dat moet nog gebeuren, daar moeten we doorheen. Het financiële plaatje dan; alles hebben we de revue laten passeren, zelfs terug gaan naar Nederland. Dat willen we geen van beide. Het huis in Nederland verhuren, de zaak verkopen, hier goedkoper wonen… noem maar op, alle mogelijkheden met voor en tegens zijn besproken. Er zijn nog wel een aantal dingen waar we flink op kunnen bezuinigen, en daar gaan we dan ook mee beginnen. Alle beetjes helpen tenslotte. Verder hebben we nog wel wat plannen, maar daar moeten we eerst met een aantal mensen over praten, dat kan ik nu niet op het blog zetten. Al hadden we even de moed niet meer, we gaan door, geven echt niet zomaar op! Het feit dat we in het buitenland zitten maakt dingen soms onpraktisch, maar niet onoverkomelijk. Alleen moet de boodschap nog even aan mijn lijf worden doorgegeven, dat is door de spanningen namelijk tot op het bot verkleumd en mijn nek zit zo vast als een verroest anker aan mijn hoofd, iedere beweging doet me pijn… (wacht even… volgens mij had ik nog wat opiaten??)

Anyway, het zal vast allemaal wel goed komen, maar kan t niet een beetje snel? Bedroefde emoticon

edit: Dit stukje heb ik geschreven voor de uitzending van afgelopen maandagavond. Na de uitzending heb ik zoveel hartverwarmende, lieve berichten gekregen via mail en blog, dat ik me een stuk beter voel, en de dingen weer positiever kan zien! Dank je wel allemaal! 

26 thoughts on “Hindernissen…

 1. Ontzettend naar allemaal voor jullie. Ik kan niks anders doen dan jullie sterkte toewensen. En knalhard gaan zitten duimen voor een goeie afloop, op alle fronten.

  Take care!

  x

  PS: hier ook een stijve nek, al maanden. Toch maar een receptje uitschrijven voor mezelf van die fijne pillen die jij ook hebt? 😉

  Like

 2. hey meis, heb de uitzending gezien gisteravond. was leuk gedaan. en nu lees ik net op je bloq wat er aan de hand is. klote allemaal joh. dus zoe moet toch geopereerd worden. ja kan begrijpen dat je in de stress zit met alles wat daarbij hoort. zit ver weg maar als ik wat kan doen voor je of je heb behoefte om ff te kletsen. je weet me te vinden meis. sterkte met alles en als je hier bent zou ik je graag ff willen zien. love u

  Like

 3. He meis, wat erg van Zoe, zeker al zo snel na het laatste bezoek aan ons fantastische ziekenhuis hier, moet nu alles naar een andere cardioloog? Ik hoop wel dat julllie een beetje van de gezellige dagen kunnen genieten, juist nu zo belangrijk om samen met de kids te zijn, mooie momenten mee te maken in jullie mooie huis. De rest…..ach niet zo belangrijk, jullie kennende kijken niet op van een hobbeltje op de weg, het leven zou toch eens saai worden…..verbeeld je. Neeeeeh niets voor jullie. Veel liefs en warme omhelzing van je oude buuffie.

  Like

  • Hai Buuffie!
   Gelukkig hoeft Zoë niet naar een andere cardioloog, ze heeft nooit in het Ruwaard gelopen, gelukkig! Ze is in het Sophia onder behandeling, haar hele leven al. We gaan ook (proberen) te genieten van de kerstdagen hoor, we hebben er zin in! Jullie ook alvast hele fijne, gezellige dagen en een dikke knuffel terug van ons allemaal!

   Like

 4. En een operatie en geldgedoe, dat is wel veel tegelijk. Ach, na de operatie zie je alles vast veel zonniger en dat geldgedoe kun je volgens mij aardig oplossen met een opiumhandeltje. 😉

  Like

 5. Gisteravond vol interesse naar de uitzending gekeken, leuk om nu een ‘familieplaatje’ te hebben als ik je blog lees!!
  Heel veel succes met alle beslissingen die jullie nog te wachten staan, hopelijk komt het snel goed en kunnen jullie verder met jullie droom!!

  Like

   • We doen ons best om in de zomer van 2013 naar Frankrijk te komen. Kan bijna niet wachten, ben het hier echt zat!! We hebben al een huis in de Lot, in de buurt van Cahors. Onze verhalen lijken best wel op elkaar, daarom volg ik je op de voet……..Je blijft toch zoeken naar bevestiging van je plannen, zoveel mensen hebben er een mening over. Maar we volgen ons hart!! Hou je op de hoogte. Groetjes, Anita

    Like

 6. Hindernissen…… we komen ze allemaal tegen, maar als ze met de gezondheid van degenen van wie je houdt te maken hebben….. dan zijn ze extra hoog.

  Ik hoop dat jullie goed over de obstakels heen komen!

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s