Moeilijk.

bateau smallHij zit nu in het vliegtuig, richting Nederland en het voelt alsof er een brede elastieken band rond mijn hart zit die met elke kilometer strakker en strakker aan trekt. Dit valt tegen. Had ik de afgelopen dagen als een struisvogel mijn kop in het zand gestoken, werd mijn kop er vanmorgen met een ruk uitgetrokken. Samen zaten we aan de keukentafel, goh, het is zover. Brok in de keel bij allebei, dan tranen bij mij, ik kan het niet helpen, door mijn tranen heen zie ik ook zijn ogen glimmen. Het verbaast ons allebei, het is maar voor 4 dagen, dat is toch zo voorbij? Liever blijft hij, zegt hij, liever laat hij ons hier niet alleen. Maar het is niet anders. Er moet brood op de plank, rekeningen worden betaald.  Bij het vliegveld nog meer emotie, en spanning; ik moet nu zelf auto rijden, iets waar ik een bloedhekel aan heb. Een laatste kus, en nog één, een dikke knuffel, hij loopt weg, draait zich nog een paar keer om, dan zie ik hem niet meer. Ik stap in de auto en zet koers naar de intermarche, gelijk maar boodschappen doen, even afleiding. De koelte en anonimiteit van de mega winkel  is bijna lekker, op mijn dooie gemak doe ik de wekelijkse boodschappen, in mezelf gekeerd. Alles gaat op automatische piloot en ik ben blij dat niemand iets tegen me zegt.  Ik heb effe tijd nodig. Ik hoop dat de stenen in mijn maag en die band rond mijn hart snel verdwijnen…..

16 thoughts on “Moeilijk.

 1. Oeps, dit herken ik héél erg goed. Mijn Vlam zit vlak bij jou nou in de buurt, ik zit in de Randstad. Vrijdag komt hij een lang weekend thuis, dan heb ik hem 16 dagen niet gezien. Maandag vertrekt hij weer voor 10 dagen, komt dan weer 3 dagen terug etc.

  Het is NIET leuk. (Understatement) Incompleet, leeg.

  Ik wens je sterkte toe. Hou je taai… Dikke kus.

  Like

 2. Oef… erg herkenbaar en gek is dat hè? Althans, zelf heb ik er in Nederland altijd veel minder erg in. Hier is het alsof je plots achter gelaten wordt in den vreemde. Vaak voelt het wel al een heel stuk beter zogauw Henk in Nederland, in ons huis, is. Ook bellen we regelmatig eventjes.

  Komende dagen heel veel sterkte en lekker genieten als hij weer terugkomt ( dagen aftellen ;-))

  Groetjes, Cilia

  Like

 3. hey meis, ja klote he afscheid nemen, maar hij komt een donderdag alweer terug. ik heb nu een microfoontje met webcam. moet hem nog installeren en dan kunnen we skypen meis. wens je heel veel sterkte meid en je kan altijd ff bellen als je het niet meer zie zitten. maar jij red het wel. strong woman!!!! love you

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s