De eerste week.

Onze eerste week in Frankrijk. Het lijkt al veel langer, eerlijk gezegd, komt vast door de vele dingen die we gedaan en geregeld hebben. DSC01918Afgelopen maandag kwam de internet installateur, keurig op tijd. Hij liep door het huis, zocht de telefoonaansluiting, klom in zijn hoogwerkertje, frutselde wat aan wat draadjes, klom weer naar beneden, en overhandigde mij een metertje of 20 kabel en een wandcontactdoosje. Moet van boven naar beneden, zo gebeurd zei hij, pas de problèm. Oké, Paps en Jo aan de slag. Tijdje later was het kabeltje beneden, en vol goede moed de modem en aanverwanten aansluiten. Maar al wat er gebeurde: Geen verbinding. Wel groene en rode knipperende lichtjes op modem, dat dan weer wel, maar geen internet of telefoon. De volgende dag even bellen naar Orange. Geen probleem mevrouw, morgen komt monteur, tussen 13 en 18 u. En idd, om 11 uur stond monteur weer voor de deur. Even wennen is ook dat we geen deurbel hebben, er wordt gewoon even keihard op de deur gebonkt. Ook goed. Hij naar boven, en weer naar beneden; er zat een draadje niet goed. En voilà! Alle lampjes driftig aan de knipper en we waren verbonden met de wereld! Email, facebook, blogs, alles weer onder onze vingertoppen. En nog snel ook.

Afgelopen donderdag heeft Joëlle haar test gedaan in Carcassonne, ging hartstikke goed, behDSC01911-bewerktalve wiskunde, daar zijn ze hier toch echt wel veel verder mee. Ze komt in het 4e, vergelijkbaar met Nederland met het 3e. Omdat haar Engels zo goed is kan ze dat goed aan, in haar Engelse lesuren hier wordt ze uit de klas gehaald voor extra Franse lessen. We zijn nog even naar de school gegaan om een lijst met schoolspullen te halen, en te vragen wanneer ze moet beginnen; woensdag is haar eerste lesdag. Ze vind het spannend. Zoë en Dèmi beginnen dinsdag, ze noemen de eerste schooldag hier “rentrée”.

We zijn al een paar keer gaan wandelen, lekker de omgeving ontdekken, en het is hier prachtig. Als je het dorp uitloopt heb je schitterende vergezichten, aan de ene kant de Montagne Noire, aan de andere kant de Pyreneeën, heel groen, en bizar veel vlinders. Aanfruit collage de rand van het dorp staan  ontelbare fruitbomen, die nu allemaal vol fruit hangen, wat je overigens ook bij kraampjes langs de kant van de weg kunt kopen, de lekkerste perziken bijvoorbeeld, vol sap, zoet en vers. 

Vrijdagavond was er in Carcassonne ‘Feria de Carcassonne’ wat inhoudt dat er 3 dagen lang Spaanse feesten in de binnenstad worden gehouden. Uiteraard gingen wij in het kader van de integratie ook een kijkje nemen. Op het grote plein een groot podium, eromheen talloze kraampjes met de lekkerste dingen; paella, tapas, bier, wijn en sangria. Hé gatver, hoor ik u denken. Vervelend. Naar. Vooral met die vrolijke Latin en gipsy muziek op de achtergrond, een nog lekker avondzonnetje en een gezellige, relaxte sfeer, u begrijpt, wij hebben ons prima vermaakt!DSC01970

En zo is onze eerste week voorbij gevlogen, aan de ene kant is er een vakantiegevoel, aan de andere kant ook weer niet. Er wordt gewoon gekookt, gewassen, boodschappen gedaan en gestofzuigd. Er worden leuke ritjes gemaakt, maar gecombineerd met bezoekjes aan scholen en instanties. Ik babbel over koetjes en kalfjes in het Frans, maar vraag ook belangrijke zaken. Het is een leuke mix, en bevalt goed zo deze eerste week.  Op naar volgende week dan maar, een fijn weekend allemaal!

5 thoughts on “De eerste week.

 1. heeeeel leuk, je laatste perikelen in NL en nu de eerste dagen en weken in FR!
  ben je nog te bereiken op je NL’se emailadres of heb je een frans adres inmiddels?
  geniet met volle teugen van de eerste tijd, die komt niet meer terug!

  Like

 2. hey meis, ben blij dat het jullie zo goed doet. vakantiegevoel, maar dan voor de rest of your life maybe!! ben benieuwd hoe de meiden het doen op school. ik moet ff een webcam kopen met een microfoontje erin en dan kunnen we skypen. chris van jess heeft hem al geinstalleerd, dus nog ff geduld. nou meis hoop gauw weer wat te horen van jullie leven in la france!!
  love u

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s