Marokkaanse kip met olijven

Tijd om weer eens een receptje te plaatsen.kip met olijven2

Lekker met couscous, plat brood en wortelsalade.

Men neme:

  • 8 drumsticks of 4 bouten
  • 1 eetl olijfolie en een klontje boter
  • 2 ingemaakte citroenen, in dunne reepjes
  • 200 gr groene olijven
  • 2 theelepels gedroogde tijm

Voor de marinade:

  • 1 ui, geraspt
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • stukje verse gember, geraspt
  •  bosje verse koriander
  • fijngehakt mespuntje saffraandraadjes
  • sap van 1 verse citroen
  • 1 theelepel grof zout
  • 4 eetl olijfolie

Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade. Leg de kip in een ondiepe schaal en wrijf de marinade in de kip.Dek de schaal af en zet deze 1-2 uurtjes in de koelkast.

Verhit de boter en olie in een tajine of braadpan met dikke bodem. Neem de kip uit de marinade en bak ze bruin in de olie. giet de rest van de marinade erbij en voeg water toe tot de kip half onderstaat. Breng aan de kook, zet het vuur laag, deksel op de tajine of pan en laat de kip 45 min zachtjes stoven, af en toe de kip keren.

Voeg de reepjes citroen, olijven en de helft van de tijm toe.

Laat alles afgedekt nog 15-20 minuutjes stoven. Breng op smaak met zout, peper en de rest van de tijm. Serveer het gerecht rechtstreeks vanuit de pan.

BISMILLAH!

2 thoughts on “Marokkaanse kip met olijven

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s