Corocico, part deux, poulets en grève….

(oftewel: kukeleku, deel 2, stakende kippen…)eieren

“Wat is er toch met de kippen aan de hand, ze hebben nu al ruim een week geen eieren meer gelegd, denk je dat ze ziek zijn?”  De groene ogen van de ´blonde doos´ –zoals Nugget haar noemt– priemen door het gaas van het hok en kijken gespannen naar de kippen op hun stok. Nugget kijkt Kluifje met samengeperste snavel aan, haar kleine kraaloogjes spreken boekdelen. “La ze maar raaie” sist ze naar Kluifje, die zenuwachtig heen en weer wiebelt op haar stok. “Je denkt toch niet dat we ons aige `t leplazerus gaan werruke as we toch as prakkie eindige, pleurt gauw een end op!” Kluifje twijfelt, ze is het niet helemaal eens met de door Nugget opgelegde eierstaking, maar is eigenlijk te chicken om er tegenin te gaan, Nuggs kan nogal fel uit de hoek komen, en zachtaardig Kluifje schrikt daar altijd zo van. “Nuggs?” begint ze aarzelend, “Wat nou, hè, wat nou as ze ons niet gaan opknagen? As ze ons nou wegdoen? Ik hoorde de blonde doos tegen de grote kale zegge dat er mensu benne die ons wel wille aport…..ehm…..adport…ehm…adoptere…” Kluif zwijgt en kijkt Nugget verwachtingsvol aan. Verbaast kijkt Nugget naar haar vriendin; “Ow já joh? Zeije ze dat? T mot niet gekker worde…maar da’s  goed nieuws, Kluif, ja toch? niettan? Kluif knikt tevreden, allang blij dat Nuggs het nieuws zo goed opneemt. Vol zelfvertrouwen vervolgt ze haar verhaal; “D’r ware zellufs mensu die  op een feestboek op ons an t biede ware, die vonde t geloof ik zielug ofzo, da wij as roti kip zouwe einige.” “ow jáh joh? Wie dan Kluif? Waarheen dan?” Kluif haalt haar schouders op, “Dat weet ik niet, Nuggs.” Je hoort Nugget ´s hersentjes bijna kraken en na een lange stilte zegt ze: “Okee Kluif, komp maar weer op met die eieren, dan gaat ik effe uitvogelle waar we tereg gaan kome….”

Waar gaan de dames naar toe? Wie zijn de mysterieuze bieders die deze twee stresskipjes willen adopteren? Gáán ze wel weg? Lees de volgende keer weer mee in de dolle avonturen van corocico, hier op Café au lait!

(De kippen zijn echt een week van de leg geweest, en toen ik van de week begon aan dit stukje, lag er de volgende dag weer een ei in het hok….raar maar waar!)

8 thoughts on “Corocico, part deux, poulets en grève….

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s