Dankzij moeders die voor mij een broodbakmachine heeft gekocht, (thanks mams!xx) kan ik in France warme broodjes bakken. Zie hier resultaat van poging 2. (poging 1 laat ik even voorbij gaan, want door afwezigheid van maatbekertje en maatschepje had ik zelf maar wat aangerommeld in mijn blonde naïeve veronderstelling dat een eetlepel een eetlepel was, en een theelepel een theelepel, maar daar zit nogal verschil in dus, het resultaat was een hard hompje, waarmee je qua stenengooier een oorlog mee kon winnen), maar goed, nu dus wel volgens de regels en voilà!
De smaak van numéro deux is erg lekker, ik ga vanavond maar eens een Italiaanse variant maken, met olijven, zongedroogde tomaatjes en uitjes. Ben benieuwd!
Klinkt prima! 🙂 Ik wil er ook altijd nog eentje, maar ons huis is zó klein en de keuken zó vol, dat ik het apparaat aan het plafond zou moeten kitten, das de enige plek die nog vrij is 😉
LikeLike
het is idd nogal een apparaat, en ik heb nu een grote ruimte, maar straks in France is mijn werkruimte ook een stuk minder. Zit ook nog even te puzzelen hoe ik dat ga doen, maar komt vast goed. Tis wel errug lekker moet ik zeggen! 😀
LikeLike
Het lekkerste van dat apparaat is instellen en wakker worden van vers gebakken brood.
Denk ook eens aan suikerbrood, rozijnenbrood en sucadebrood zo simpel als het piepje gaat spullen erbij en de rest doet ie zelf !!!!!
Succes met uitproberen en smakelijk eten
LikeLike
Het ruikt idd erg lekker, ga m van de week eens op tijd instellen. Ik ruik nu de geur van Italiaans olijvenbrood….MMmmmmmmm……
LikeLike
Dus het is gelukt
LikeLike
Hé! Dochter! Leuk!! tis idd gelukt!
LikeLike
Omdat wij bijna 6 kilometer vanaf de dichtstbijzijnde bakker wonen, én omdat ik meer vezels nodig heb dan het franse brood bevat, bak ik ook zelf met de broodbakmachine.
Ik heb géén maatschepjes nodig, de mixen multicereales en graines de tournesol van Lidl of Aldi (die hier allebei zitten) zijn kant en klaar!
LikeLike
Dat klinkt goed, Ingrid! En dan zo’n heerlijk kaasje van jullie erbij……MMmmm…
LikeLike
Hm ziet er lekker uit. Goed gelukt he nu nog proeven!
LikeLike
Heb ik gedaan, is lekkerrrrrrr!!
LikeLike
Ik ben ook een fervente broodbakker. Maar ik koop liever meel in een speciaalzaak, veel lekkerder dan de kant-en-klaarmixen van de aldi of de liddle, die ik ook nog eens veel te zout vind. Maar over smaken en geuren valt niet te twisten.
LikeLike
Ik geloof direct dat jouw broodjes (nog) lekkerder zijn. Voor mij is het een kwestie van tijdgebrek (one-stop-shopping) en “op de centjes letten”, die maken dat de kant-en-klaarmixen een goed alternatief zijn voor het Franse brood.
LikeLike
Ik plak hier nog even de link van Martine, die vanuit Frankrijk haar broodspullen bestelt: http://www.dehoopklarenbeek.nl , schijnt erg goed en niet duur te zijn!
LikeLike