Geef ons heden..

broodje..ons dagelijks brood!

Dankzij moeders die voor mij een broodbakmachine heeft gekocht, (thanks mams!xx) kan ik in France warme broodjes bakken. Zie hier resultaat van poging 2. (poging 1 laat ik even voorbij gaan, want door afwezigheid van maatbekertje en maatschepje had ik zelf maar wat aangerommeld in mijn blonde naïeve veronderstelling dat een eetlepel een eetlepel was, en een theelepel een theelepel, maar daar zit nogal verschil in dus, het resultaat was een hard hompje, waarmee je qua stenengooier een oorlog mee kon winnen), maar goed, nu dus wel volgens de regels en voilà!

De smaak van numéro deux is erg lekker, ik ga vanavond maar eens een Italiaanse variant maken, met olijven, zongedroogde tomaatjes en uitjes. Ben benieuwd!

13 thoughts on “Geef ons heden..

  • het is idd nogal een apparaat, en ik heb nu een grote ruimte, maar straks in France is mijn werkruimte ook een stuk minder. Zit ook nog even te puzzelen hoe ik dat ga doen, maar komt vast goed. Tis wel errug lekker moet ik zeggen! 😀

   Like

 1. Het lekkerste van dat apparaat is instellen en wakker worden van vers gebakken brood.
  Denk ook eens aan suikerbrood, rozijnenbrood en sucadebrood zo simpel als het piepje gaat spullen erbij en de rest doet ie zelf !!!!!
  Succes met uitproberen en smakelijk eten

  Like

 2. Omdat wij bijna 6 kilometer vanaf de dichtstbijzijnde bakker wonen, én omdat ik meer vezels nodig heb dan het franse brood bevat, bak ik ook zelf met de broodbakmachine.
  Ik heb géén maatschepjes nodig, de mixen multicereales en graines de tournesol van Lidl of Aldi (die hier allebei zitten) zijn kant en klaar!

  Like

 3. Ik ben ook een fervente broodbakker. Maar ik koop liever meel in een speciaalzaak, veel lekkerder dan de kant-en-klaarmixen van de aldi of de liddle, die ik ook nog eens veel te zout vind. Maar over smaken en geuren valt niet te twisten.

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s