Les Chats

5 stuks hebben we er. Eigenlijk 6, maar de 6e is gestolen begin december. Ons kattenbezit is dus aardig talrijk. Ik ben een kattenmens, het eigenwijze, het maling hebben aan, het er alleen maar goed voor zijn om ze te vreten te geven, katten is het enige soort die daarmee weg kunnen komen bij mij. We hebben 2 huis-tuin en keuken katers, 1 maine coontje en 2 bengalen. Heerlijke beesten met allemaal hun eigen karakter. De Rooie is de oudste, 6 jaar, en eigenlijk nooit thuis, altijd op stap. Eénmaal per dag schranst ie zich vol, plettert zich neer op een beschut plekje (liefst het voeteneind van een bed) om zijn roes uit te slapen, en hup! weg istie weer. Daarna komt Boedha, 3 jaar, onze jeweetwelkater, regelmatig in de buurt, als tie binnen wil komen hangt ie luid mauwend aan de rand van de buitendeur, zijn koppie eigenwijs voor het raampje. Zegt gedag als hij binnen wordt gelaten, echt waar. Brengt regelmatig cadeautjes mee in de vorm van muizen, vogeltjes en meer van dat soort lekkernijen. Dan hebben we Diva. Diva doet haar naam alle eer aan, is altijd in of om het huis, ligt liefst naast me op mijn bureau, bij voorkeur op een stapel papieren ofzo, dat is wel zo lekker warm aan haar stamboom derrière. Bemoeit zich met geen van de andere katten, beziet alle fratsen arrogant vanaf haar hoge troon. Is wel heel lief en aanhankelijk. Dan de Bengalen, Jezus wat een beesten zijn dat! Chief is de oudste, nu 1 jaar oud, en duidelijk de baas over de rest, Zijn wil is wet. Probeert Boedha nogal eens uit zijn tent te lokken, die daar dus helemaal geen zin in heeft. Staat als eerste bij de etenbak rond voedertijd en verobert onder luid kabaal zijn diner, heeft totaal geen tafelmanieren. Springt s’morgens luid mauwend bovenop je in bed, wakker worden, ik wil eten! Missy is zijn vriendinnetje, net 9 maandjes, en een echte partner in crime. Ik heb nog nooit twee katten zo innig met elkaar om zien gaan als die twee, gewoon aandoenlijk. Missy is geen dame. Missy klimt tot bovenin de gordijnen om die ene vlieg te kunnen vangen die het leuk vind haar zo te treiteren, ze springt op de koelkast, de afzuigkap, de keukenkastjes en de bovenranden van deuren; ook vind ze samen douchen geweldig, voor je t weet staat ze naast je in de douche. Bengalen zijn gek op water namelijk.

Natuurlijk zijn katten niet alleen leuk. Ze hebben ook hun minder leuke karaktertrekken. De rooie heeft wel eens gesproeit in huis, maar eigenlijk zeer zelden. Boedha heeft daar meer een handje van, al is het een stuk minder na zijn “operatie”. Maar toch. Diva doet echt nooit niets in huis. De dame gaat netjes op de bak. Chief wil ook graag zijn territorium afbakenen, maar doet dat -gelukkig- vooral in de tuin. Missy heeft een tassentik. Albert heijn tasjes, handtassen, hemazakjes, het maakt niet uit, als t maar tas is. Ze speelt er een tijdje mee, je denkt nog, ach, wat leuk?, en dan …..raar geurtje, niet leuk, ze heeft zelfs een keer in mijn mooie zwarte leren handtas gescheten. Gatver. Paspoort, autopapieren mapje….alles onder. Gelukkig wel schoon gekregen allemaal. Nu gaan we een huis huren in Frankrijk, en om te voorkomen dat er “ongelukjes” gebeuren in het huis van andere mensen hebben we besloten niet alle katten mee te nemen. Omdat Johann doordeweeks gewoon in ons eigen huis hier is, kunnen we de twee oudste katers ook gewoon hier laten. De twee dames en Chief gaan dus mee, één mannetje is nog te handelen wat betreft het sproeien denken we. Nu nog even allemaal de jaarlijkse prikjes, en kijken of er pilletjes zijn voor de lange autoreis, en dan kunnen ze mee op het Frankrijk avontuur. t Zal mij benieuwen hoe ze t gaan doen in t Franse….

10 thoughts on “Les Chats

 1. Hoi Elly,
  Gisteren heb ik weer mijn 3 katten (in het verleden 4) meegenomen in de auto naar Frankrijk, samen met de twee honden. Totaal geen problemen, af en toe zingt er even één, maar verder niks geen probleem. Ik heb ze ieders in een eigen reismandje, geen eten en drinken (tijdens pauzes een paar kattensnoepjes) en geen van allen heeft ooit een pilletje gehad. Voor noodgevallen heb ik altijd oude reserve-handdoeken bij me, zodat ik ze zo in een container kan dumpen als er één vies is. Gaat vast goed joh… beetje behelpen, meer niet.

  Like

 2. Ohhhhh………….. Je zal maar kat zijn, en dan gaan emigreren naar Frankrijk
  Wat een leven om dan daar een beetje in het zonnetje te gaan liggen spinnen.
  Niet slecht !!!!……………………………….

  Like

 3. Wauw, leven als een kat in Frankrijk!
  Enne, ook een kattenmens. Nu nog hoogbejaarde Muck in huis (in april werd ie 18). Puck hebben we al een paar jaar geleden in moeten laten slapen. Als Much het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld, dan komen er weer twee nieuwe bewoners hier.

  Like

 4. Sinds wij moederpoes bij thuiskomst van een vacantie dood onder ons bed vonden gaan Sido, nu 15 jaar oud en sproeikater en zijn halfbroertje Obe, 11 jaar en hartpatient met ons mee naar Frankrijk.
  Ze weten het precies, liggen al in de koffer voordat ik iets ingepakt heb. Ze hebben een eigen reismand met daarin hun slaapmandje. Op de achterbank zodat ze ons kunnen zien en horen, maar wel gescheiden door onze picknickmand. Voordat we vertrekken mogen ze nog even naar buiten en daarna krijgen ze een beetje vleesvoer met en druppeltje “BACH” RESCUE REMEDY , het ontspant en maakt rustig, ook voor mensen. Ik weet niet of het echt helpt maar wij hebben geen “kat” meer aan ze. In het begin hadden wij een plastic reismand maar daarin kregen de heren het erg warm, nu een open metalen mand.
  In Frankrijk vinden ze het heerlijk, terug in Nederland wordt er flink geblazen en gesproeid.
  De fundering voor ons huis in Frankrijk ligt er, dus nog even geduld voor ons en de heren.

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s