Le pain, le vin,

Enfin, U kent ‘m vast wel. Met die wijn in Frankrijk komt t vast wel goed, ik heb inmiddels rode wijn leren drinken. (zuipen volgens sommigen, maar dat wil ik ivm mijn reputatie toch even iets ontkennen, je hebt namelijk zó een naam.) Mijn cardioloog zegt dat een glaasje per dag goed is voor t bloed, en ik luister altijd naar de dokter. Dan nu naar het brood, le pain. Ik lust graag brood, ook in Frankrijk. Héérlijk, zo’n stokbroodje, kaasje erbij, wijntje, -potver, daar istie weer- genieten met een hoofdletter. Ook in Nederland komt een stokbroodje op tafel zo nu en dan, gezond, met sla, kaas, eitje enz, bij de barbeque, met knoflookboter, helemaal goed. Alleen…..ik zou het dus niet dagelijks willen eten. Ik ben namelijk nogal verknocht aan mijn duinenbrood van de bakker. Niet dat kleffe supermarkt brood, maar echt brood. Met zaden en granen en korrels maar vooral met smaak. Héérlijk! Nu ben ik al een paar keer in Frankrijk geweest, en na zo´n dag of 3 stokbroden, begint mijn brein te verlangen naar echt brood. Ik heb het alleen nog niet kunnen vinden….Er zaten best smakelijke broden tussen hoor, daar niet van, maar het miste net iets….smaak… Dus. Heb ik mijn moeder gevraagd eens te neuzen op de rommelmarkt, voor een tweedehands broodbakmachine, gaan we dat eens uitproberen. Alleen weet ik niet of er straks in Frankrijk wel die zaden, pitten en granen te krijgen zijn? Wie weet dat? Wie helpt me uit de brood? eh…brand?

28 thoughts on “Le pain, le vin,

 1. Ben bang dat je het zelf moet gaan leren bakken….wij hebben hetzelfde probleem en geloof me, na een paar weken komen die baguettes je strot uit…tot nu toe laten we de grondstoffen uit NL meekomen met ons bezoek omdat we zelf nog niet hebben kunnen ontdekken waar we de goede spullen kunnen krijgen…..maar het zal er ongetwijfeld zijn!

  Like

 2. Bij ons in de buurt (Maurs, 15) kun je lekker broodmeel (Souzie, etc) kopen bij een soort Welkoop-achtige winkel. Ze hebben een heel schap vol en ook allerlei zaden ed. Bij de intermarche en het Casino hebben ze ook wel wat soorten brooddeeg, maar niet zoveel als bij die andere winkel. Misschien moet je eens bij zo’n soort winkel kijken in de buurt. Klinkt misschien gek, maar bij ons kun je het daar wel kopen.

  Like

 3. Mmmmmmmmmmm………………… Waarom raken Nederlanders in Frankrijk altijd wel het stokbroodje beu en niet de wijn hihihihi………….
  Lekker zelf gaan bakken heb vrienden in Zuid-Frankrijk die bakken ook zelf en echt niet altijd witbrood er zal best wat te koop zijn
  Groetjes Annet

  Like

 4. meis, beste is het bij een nederlandse webshop te kopen en in wat grotere hoeveelheden. de mensen die bij jou langs komen of Johan natuurlijk het mee te laten nemen.
  hier de webshop waar ik twee keer per jaar 20 kilo bakmixen koop en allerhande zaden en pitten ter verrijking van van. ze hebben alles, zijn echt niet duur vergeleken met andere (web)winkels! dit is de winkel waar ik aan verknocht ben http://www.dehoopklarenbeek.nl/

  Like

 5. Souzie zijn wij zat, altijd hetzelfde, niet je eigen mixen kunnen maken. zit een muf smaakje aan, maar smaken verschillen, is waar…

  Like

 6. Pingback: "Café au lait" - Le pain, le vin, | Valt er nog wat te bloggen? | Scoop.it

 7. Ik kan beter zeggen ” Je kan overal je brood bakken” dan ”ze bakken overal brood”
  Maar je hebt al zoveel tips gekregen dat ook het broodbakken goed gaat komen en wat schiet de tijd al op he, weer bijna een maandje voorbij
  Gr Annet

  Like

 8. Wij hebben het opgelost met een broodbakmachine van de Lidl, die hier overal is neergestreken. Die van de Aldi is ook prima. Prijs rond de 40 euri. Ook het broodmeel van de Lidl is echt niet gek. Vooral de “aux céréales”, met zonnebloempitten, komt dichtbij wat wij lekker vinden. Ideetje?

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s