Twijfels

Er wordt me regelmatig gevraagd of ik wel zeker weet dat ik weg wil, of ik geen twijfels heb. Tuurlijk heb ik die. Ik denk dat je niet erg gezond bezig bent als je geen twijfels zou hebben, dat zou betekenen dat je er niet over nadenkt. Begrijp me niet verkeerd; ik sta voor de volle 100% achter ons besluit, en we gaan ook echt. Maar er zijn dingen waar je wel eens over piekert.  De kids bijvoorbeeld. Ik denk dat ze binnen no-time de taal onder de knie hebben, daar twijfel ik dus niet aan, maar hoe zullen ze zich redden in het onderwijssysteem, worden ze geaccepteerd door de andere kinderen, gaan ze wel aarden. Zoiets. Verder zie ik de toekomst eigenlijk positief tegemoet. We hebben geen flauw idee hoe het allemaal gaat lopen, er zullen vast momenten zijn dat ik mezelf voor mijn kop ga slaan en dramatisch uitkrijs “waar ben ik aan begonnen??” , en er zullen momenten zijn dat ik spijt heb het niet jáááren eerder te hebben gedaan. En zo’n beetje alle andere emoties die daar tussen zitten. Ik hoop vooral dat alles een beetje soepeltjes gaat verlopen, ik weet vooral dat dat niet zo zal zijn. Bergen en dalen, ups en downs, en meer van die clichés. Het is best dubbel; aan de ene kant doe ik alsof het een gewone verhuizing betreft, en tref alle noodzakelijke voorbereidingen, maar dan soms fladdert er ineens een enorme luchtbel mijn buik rond, stuurt een hele rits belletjes naar mijn brein en die knappen dan tegelijkertijd open daarboven en roepen keihard: JE GAAT NAAR FRANKRIJK!!!  WAAAAAAHAAAAAA!!!!! Dan schrik ik me te pletter, grijns van oor tot oor en denk dan, Ja, ik ga verdomme naar Frankrijk. Zomaar. Is dat wat! En dan wint de zin voor avontuur, voor spanning, voor het onbekende het van alle twijfels. Zo egoïstisch, ik weet t, maar zo lekker!

15 thoughts on “Twijfels

 1. Lijkt me logisch dat je twijfelt zo nu en dan. Het is pvd nogal een stap toch? Niet alleen voor je kinderen, ook voor jullie relatie die straks helemaal anders is. Ik zit hier op afstand al een beetje ‘mee te stressen’ met je hoor 😉

  Like

 2. Twijfelen is een groot goed. Dan weet je bijna zeker dat je iets wilt maar je denkt ook na over de tegens en je wikt en je weegt. Dat maakt het waardevol en interessant.
  Verder zeg ik: DOEN! Wij deden het ook en het verrijkt je van top tot teen.
  Heel veel geluk!
  Groet, Esther

  Like

 3. Grappp he, dat anderen altijd zo graag willen horen dat je zonder twijfels zo’n stap neemt. Dat valt mij bij ons ook op (wij zijn ook bezig met verhuizen naar Frankrijk). Natuurlijk zijn er twijfels bij zo’n grote stap in je leven, maar dat betekent niet dat je er niet met je hele hart achter staat, toch?! Ik lees jullie stukjes altijd met veel plezier, succes met de voorbereidingen! Groeten, Tascha

  Like

   • Hallo, ik had de reactie niet gezien, dus vandaar dat ik nu pas reageer. Wij zijn nu nog bezig om het e.e.a. in Nl af te ronden en willen dan naar Fr. gaan. We hopen deze zomer. We hebben geen kinderen dus zijn redelijk flexibel in onze planning. We willen alleen liever vandaag dan morgen! Wij gaan naar St. Etienne de Maurs, dat ligt in de Cantal (Auvergne, 15). We hebben hier bijna 2 jaar geleden een huis gekocht. Het is prachtig daar met mooie groene heuvels en heldere riviertjes. We kunnen niet wachten om daar ons leven te beginnen!

    Like

 4. Je zit niet vastgebakken in Frankrijk , je kan ook weer terug als het niet zou lukken
  En ik zeg maar zo ” ze bakken overal brood”
  Lekker van genieten hoor

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s