Gaan we nou nog emigreren??

Ik krijg deze vraag herhaaldelijk gesteld, en het antwoord is JA!! Ik heb de laatste tijd niet zoveel geschreven over het emigreren omdat er op dit moment niet zoveel te melden valt, behalve dan dat het ERG moeilijk is ons huis te verkopen, de markt is slecht momenteel. We overwegen de optie om te verhuren, al willen we dat liever niet, we willen weggaan met een “schone lei” dus zonder allerlei financiële verplichtingen (lees: kopzorgen) in Nederland. Ook over de zaak is er reden genoeg om goed na te denken, de zaak aanhouden betekent een vast inkomen maar geen startkapitaal, de zaak verkopen betekent een startkapitaal maar daar dan ook alles van financieren,( de verhuizing, een eventuele overname,verbouwingen, inkopen, huur enz.enz.) plus er een tijdje van overleven. En we weten niet of dat dan genoeg is. Moeilijk dus. Maar aankomende zondag gaan we lekker met de kinderen een weekje naar de Morvan, omgeving opsnuiven en sfeer proeven, en nog eens naar huizen en bedrijfspanden kijken. We zijn er dus nog steeds mee bezig!

3 thoughts on “Gaan we nou nog emigreren??

 1. Ow Mizzle, lastige herkenbare situatie. Dees haalt al aan dat er genoeg zijn die vertrekken en in een lastig pakket terechtkomen, zoals wij dus. Maar weet 1 ding, je kunt je nog zo goed voorbereiden, alle risico's dichttimmeren kan niet… Wij, erg persoonlijk, hebben 0,0 spijt van onze impulsieve move. Alles dat er gebeurt is voor ons iets dat er gewoon bijhoort. Maar wij hebben geen zaak in NL meer of kinderen waar we rekening mee moeten houden.
  Dus neem gewoon je tijd, FR loopt niet weg en na tijd komt raad! Een schone lei is ten alle tijden beter dan 'maar ff doen'.
  Geniet van de Morvan, het is er schitterend. Hou jullie ogen open hoor, FR is groter dan de Morvan alleen waar men vaak ook zit te springen om ondernemende jonge mensen.
  Liefs en geniet
  10

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s