zaterdag, dag 2, Vroege vogel

Half 7 ben ik wakker, alles nog in diepe rust. Zachtjes de trap af, koffie en gauw naar buiten.Het regent niet meer gelukkig. De nevel die diep tussen de bomen rust, een concert van vogels in natuurlijk dolby surround, een waterig zonnetje dat z’n best doet door te komen vanachter de berg.Het vochtige gras dat langs m’n teenslippers mijn voeten kietelt, de geur van fris, van nieuwe dag, van dauw. Ik neem een diepe teug gezonde lucht en geniet. Hier en daar voel ik nog steeds de emoties borrelen, maar het is goed. Dit is lekker wakker worden. Gauw m’n camera halen, alsof ik bang ben dat de natuur wegloopt,opgaat in rook, en de indrukken verloren gaan, gek wijf.

Na een poosje wordt ook de rest van het spul wakker, en de stilte wordt gevult met stemmen en huisgeluidjes, goedemorgen.

We doen rustig aan, zijn nog best moe van de reis, en gaan wat later op zoek naar een bakker en andere boodschappen, die we vinden in het dorpje hier en een paar kilometer verderop. Rijden ook nog even naar Villefrance de rouergue. Leuke plaats met hele oude gebouwen, veel oude details op de huizen, verweerde deuren, balkonnetjes en luikjes, prachtig.
Op het uitgestorven dorpsplein ( het is zondag) een terrasje gedaan met lekkere cappuccino. Op de terugweg lekker misselijk van de draaiende weggetjes en waarschijnlijk de combi van een geitenkaas pizza gevolgt door de cappuccino met erg veel slagroom…burp.

We keutelen lekker wat en als avondeten maak ik pasta met tonijn en olijven, lekker buiten op het terras opgegeten.Moesten echt even acclimatiseren deze dag, ver, ver weg van de botlek, langsscheurende auto’s en duizenden gezichten, ik kom helemaal bij.Heerlijk.

Voor het recept van de pasta klik HIER

One thought on “zaterdag, dag 2, Vroege vogel

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s