Franse les.

We hebben iemand voor de Franse les. Yes! O, Pardon; Oui! Een vaste klant uit de shop notabene, Geeft al jaren bijles in Frans! Ik ben zelf al aan het leren, en ken inmiddels best veel woorden, ( bedankt muzzy!), maar nu nog meer woorden leren, en die bij elkaar zien te krijgen tot verstaanbare zinnen, wel zo handig. Nu heb ik een tijd terug de tip gekregen van een Nederlander die al 15 jaar in Frankrijk woont, die vertelde dat het weinig zin geeft Frans te leren, omdat de dialecten zo vreselijk van elkaar verschillen, en dat men in het noorden de mensen uit het zuiden nauwelijks verstaan. Toch denk ik dat het heel handig is als je de basis hebt, en straks niet bij de slager om een halfje wit gaat vragen…en voor de stapels formulieren die je in mag gaan vullen…Ook voor Joelle vind ik het noodzakelijk dat ze de taal op z’n minst kan lezen en schrijven, i.v.m. school, ze is nu 11jaar en moet toch mee kunnen komen, non? Ik ga de lerares morgen een belletje geven, en afspreken voor de 1ste les, ik heb er zin in!

8 thoughts on “Franse les.

 1. Dag Mizzel
  Ik ben ook bezig met het leren van Frans want wij hebben sinds een jaar een oude boerderij in Frankrijk en ik wil graag met de mensen uit het dorp kunnen praten. We hebben ze vorig jaar allemaal uitgenodigd voor een apéro. Ik woon in België en daar kun je zeer voordelig Franse les volgen. Ik ga 1 avond in de week naar school. Via school heb ik een paar handige sites om frans te leren gekregen. Daar staat veel grammatica op en ook oefeningen. Ze zien er wel een beetje chaotisch uit. Hier komen ze:
  http://www.lepointdufle.net/
  http://lexiquefle.free.fr/
  http://www.bonjourdefrance.com/
  http://www.languagesonline.org.uk/
  http://www.la-conjugaison.fr/
  http://www.francaisfacile.com/
  Ik wens je veel succes!

  Like

 2. *Hanneke; Dank je voor de tips, lekker dat je al je huis in Frankrijk hebt,ik heb zelf ook een 5 tal jaren in Belgie gewoond, en de (inmiddels)grote kinderen kregen daar al Franse les op de lagere school, ideaal! Ik hoop ook in Frankrijk gezellig met de mensen te kunnen praten,en te leren kennen.

  Veel succes met de boerderij, en nogmaals dank voor je reactie!

  Like

 3. Elly, hartstikke goed dat je privéles neemt! Gaat veel sneller dan klassikaal onderwijs. Onzin van die zogenaamde tip van een in Frankrijk wonende Nederlander. Natuurlijk zijn er veel dialecten, maar de woorden zijn hetzelfde! Ik kan het weten, want ik geef hier in Frankrijk franse les aan Nederlanders. Veel succes!

  Like

 4. Die Teleac moet je gewoon dagelijks oefenen en je zult zien dat je na een paar keer er niet meer van opkijkt. Van die snelheid dus. Leuk dat je mijn blog graag leest. Ik volg met grote belangstelling jullie zoektocht naar de beste plek in Frankrijk!

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s