Parlez-vous français?

Nee dus. Of heel weinig, ik kan een kop koffie bestellen, tot 15 tellen, en het liedje Lady Marmelade van Labelle meebleren, maar dan heb je het echt gehad.
 Allereerste vereiste is dan ook de mooie Franse taal onder de knie krijgen. Op zoek naar een cursus dus. Lang leve internet! Hier in Spijkenisse niets te vinden, gelijk doorgefietst naar Rotterdam dan, terecht gekomen bij Alliance Francaise, wow, prijzig! Is wel de betere heb ik via de vele forums en blogs op -jawel- internet begrepen. Maar toch…een cursus voor twee personen ben je al gauw 600 euro kwijt….en dan nog de kids….165 euro per kind…daar heb ik er 3 van…en dan nog inschrijfkosten en materialen….Krijg wel wat korting als je met meerderen komt, zo’n 15 euro p.p, dat dan weer wel….scheelt alweer….(sarcastisch) Kijk, wil best geld uitgeven hoor, ben de gierigste niet, maar ga toch even verder kijken! Als iemend tips heeft hou ik me graag aanbevolen! Ondertussen bleer ik nog even mee met Labelle….Voulez vous coucher avec……..

7 thoughts on “Parlez-vous français?

 1. Kwam via frankrijkforum op je leuke blog terecht. Zelf wonen we vanaf 2007 in La France, met heel veel plezier.
  Wij hebben heel veel gehad aan de cursusboeken van Intertaal.

  Succes!

  Groetjes Gonda

  Like

 2. Een paar tips; een middelbare school binnen stappen en gewoon vragen of 1 van de docenten Frans jullie in eigen tijd de basis bij wil brengen. heeft bij ons fantastisch gewerkt en is wat minder prijzig.
  verder; als je hier eenmaal woont en je ding doet, zeker als je schoolgaande kinderen hebt, gaat het verschrikkelijk snel. Je pikt overal wat op en groeit met de taal mee. Via de school en gemeente gaat het nog sneller. Na een jaartje doen wij het geweldig. Vertrouw op jezelf!

  Like

Reactie? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s